mandag den 17. december 2007

Opskrift på kanelstænger

Her er opskriften, efter forespørgsel :o)
Jeg skal prøve at skrive den ned, jeg er ikke så god til at følge en opskrift, så den er sat sammen af lidt forskelligt.

Gærdej:
50 g gær
3 dl. vand
2 spsk. olie
1 tskf. salt
1 tskf. sukker
Ca. 500 g mel (+-)

Kanelfyld:
250 g meget blødt smør
150 g sukker
3-4 spsk. kanel

Kagecreme:
Den i pulverform er god
1 pose blandes med ca. 2,5 dl mælk (kun det halve af normalen)

Æg til pensling

Slå dejen sammen og lad den hæve i 1/2 til en hel time.
Dejen rulles ud til ca. 80x40 cm.
Så smøres det sammenrørte kanelfyld ud over hele fladen. Derefter smøres kagecremen ovenpå, så godt det er muligt.
Så skal den så rulles sammen som en roulade. Jeg plejer at dele den i to stænger, som så bliver lagt over på bagepladen. Tag så en kniv og skær den i skiver, men ikke helt igennem. Så tager man en "skive" og lægger den til den ene side, en "skive" til den anden side, og sådan skifter man hele vejen ned, hvorefter man lige presser let hele vejen hen. (Håber virkeligt det er til at forstå).
Det gør man selvfølgelig med begge to, og så skal de hæve 1/2 time.
De skal derefter pensles med æg og derefter bages på 200 grader i ca. 12-15 min. De skal være gyldenbrune, ikke for lyse.
Når de kommer ud, skal de (med bagepapir) over på en rist og køle ned. Når de er kolde kan man vælge at lave glasur til ovenpå.
Rigtig god fornøjelse, håber at det er forståeligt.

5 kommentarer:

Diana sagde ...

Uhm lyder lækkert..... og kan jeg ikke finde ud af at bage dem må jeg jo bare tage en tur til Hillerød i stedet, hehe

Stine66 sagde ...

Min datter ELSKER kanel kager, så dette er vist en der SKAL prøves.... og thi hi jeg kender godt det med at man IKKE kan følge en opskrivt ( som i Pirates og the carribean - der siger de "I's a kind of guideline"

maria sagde ...

mums den lyder lækker, måske jeg skulle prøve den senere i dag:0)

Anne Bente sagde ...

mummmmmmmmms det lyder godt nok lækkert :)

ha en god dag

Anonym sagde ...

Tusinde tak for den bedste opskrift, ever!
Fik fantastisk ros for kanelstængerne. De både så ud som og smagte som dem, man køber hos bageren.